> Home > Provinciale en regionale regelingen

Stimuleringsregelingen in gemeenten

Een aantal gemeenten in Nederland heeft regelingen om scholen te ondersteunen bij het realiseren van een gezond of groen schoolplein. Kijk in de lijst om te zien of er een stimuleringsregeling is in jouw gemeente. Ontbreekt er een gemeente of is de informatie op deze pagina niet juist of onvolledig, laat het ons dan per mail weten.

Stimuleringsregelingen

Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft een subsidieregeling: ‘Amsterdamse Impuls Schoolpleinen’. De aanvraagtermijnen in 2019, 2020, 2021 en 2022 zijn van 1 juni tot 1 oktober. Kijk voor meer informatie op de website over de regeling.

Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn heeft een regeling vanuit de ambitie een fijne gezinsstad te zijn. In het jaar 2019 is het niet meer mogelijk een aanvraag in te dienen, houd de website van de gemeente in de gaten voor nieuws over nieuwe aanvraagmogelijkheden.

Breda

De gemeente Breda sluit aan bij de provinciale regeling van Noord-Brabant. Gedurende drie jaar (2018-2020), worden jaarlijks vier scholen voorzien van een bedrag van maximaal € 10.000 euro. Voor meer informatie kun je terecht op de website van JOGG Breda.

Doetinchem

De gemeente Doetinchem draagt via bestaande regelingen bij aan groene schoolpleinen. Op deze pagina vind je meer informatie over de regelingen.

Ede

Basisscholen in de gemeente Ede kunnen financiële steun aanvragen om hun schoolpleinen groener te maken. Meer informatie over de regeling vind je op de website van Ede Natuurlijk.

Haarlem

De gemeente Haarlem heeft in 2015 en 2016 subsidie verleend aan scholen voor het vergroenen van hun schoolplein. Hoewel de subsidie niet meer beschikbaar is, kan de gemeente scholen die ook aan de slag willen hiermee toch op weg helpen. Neem voor meer informatie direct contact op met de gemeente Haarlem.

Nijmegen

Voor scholen in de gemeente Nijmegen zijn er mogelijkheden om schoolpleinen te vergroenen vanuit Operatie Steenbreek. Meer informatie over deze regeling staat op de website van De Bastei.

Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft in 2019 een subsidieronde gehad voor scholen om een groenblauw schoolplein te realiseren. Het college van de gemeente Rotterdam maakt uiterlijk 1 december 2019 bekend of er een nieuwe subsidieronde komt. Houd de website van de gemeente Rotterdam in de gaten voor meer informatie.

Utrecht

De gemeente Utrecht stimuleert het vergroenen van schoolpleinen. Kijk voor de ondersteuningsmogelijkheden om het schoolplein te vergroenen op de website van de gemeente Utrecht.